EUCW Snakes and Ladders (kígyók és létrák) aktivitás


Az aktivitás egy angolszász játékról kapta a nevét


1.    A cél minél több összeköttetést létesíteni, de nem versenyszerűen.

Az aktivitásra ajánlott frekvenciatartomány a 160-2m-es amatőrsávok távíró üzemre kijelölt tartományainak felső 10 kHz-e, kivéve a 60m és a 4m-es amatőrsávokat. Azonban a teljes táviró sávrész használható összeköttetések létesítésére, az ajánlott sávrészek nem kötelező érvényűek.


2.   Minden állomást bármikor lehet naplózni


3.    Az összeköttetésnek minimum 5 percig kell tartania, le kell adni a riportot, a QTH-t, nevet és a Grid lokátort. Opcionálisan a cw klubtagságot.

4.   Az aktivitás 12 hónapig tart, havi periódusokra osztva. Egy havi periódus lejárta után 78 napig küldhető be a jegyzőkönyv ADIF formátumban az sl(kukac)eucw.org címre. A jegyzőkönyvnek tartalmaznia kell a qso adatokat a kezdő és befejező időpontot.

5.    Minden hónapban meghatározásra kerül egy legaktívabb és legkevésbé aktív grid. A legaktívabb “kígyóvá” a legkevésbé aktív “létrává” válik. Előbbi plusz pontokat kap, utóbbi pontlevonást, a pontszámításnál, de az összes többi grid-ért is jár pont.


6.    Az eredménylista havonta közlésre kerül az EuCW reflektorban, ami tartalmazni fogja a résztvevők listáját, az aktivizált grid-eket, amely alapján mindenki meghatározhatja az elért pontszámát. A pontszámításra az EUCw honlapon találhatók példák.


7.    Célszerű a logot a G3ZOD által írt log konverterrel elkészíteni ami megtalálható a FISTS honlapján: http://fists.co.uk/members/membersflc.html